tisdag 3 december 2013

Insändare emot SD-krav på folkomröstning om flyktingar

Människor har från födsel till död ett stort antal behov som måste tillgodoses. Vidare händer det ofta att de enskilda människornas olika intressen kolliderar med varandra. Det är en uppgift för oss politiker att såväl lyfta fram dessa problem som att producera lösningar på dem. 

Utmärkande för politiska bedragare är dock att ju mera komplicerade problemen är, ju simplare och uslare lösningar föreslår de. Flyktingfrågan rår ju inte ens FN i land med. I Syrien krävs det ett rättvist slut på inbördeskriget. I Somalia ett effektivt centralstyre. I Eritrea att den despotiska diktaturen störtas. I Afghanistan att kriget upphör. Etc, etc. 

Politiska skojare i Skurups kommun försöker dock nu lura på folk ett riktigt lyckopiller – en folkomröstning om invandringen! För hur skulle den kunna leda till till POSITIVA resultat i till exempel Syrien, kan ju vän av ordning fråga sig!? 

I själva verket är detta bara en politisk variant av ”sparka katten”-syndromet. Om livet är pest ger man sig inte på de ansvariga, utan man avreagerar sig istället på frun, barnen, katten och andra svagare grupper – som invandrarna. Alltså ett utslag av fullständig ynkedom, maskerat som ”demokrati”! 

För att att tro att man löser den svåra invandringsfrågan genom en folkomröstning är lika idiotiskt som skjuta sig själv i huvudet med ett hagelgevär, bara för att bota huvudvärk! 


John Andersson, ledamot av Skurups kommunfullmäktige (-)
Eva Lindstedt, ledamot av Skurups kommunfullmäktige (V) 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar