fredag 6 december 2013

Svar till Sven-Åke Strandberg (KV)

Sven-Åke Strandberg (KV) vill ”lyssna på folk”? Kallas för ” vifta på svansen”-syndromet, alltså att man håller med folk om allt oavsett vilka dumheter som sägs, bara för att köpa röster. Men politik för oss handlar om att ta fram bästa tänkbara lösningar. Visst lyssnar vi på folk, men vi förkastar totalt alla felaktigheter. En lärare som godkänner att 1+1=3, därför att majoriteten av eleverna har räknat så, är enbart en usel lärare....

Visst kan vi folkomrösta om allt möjligt! Alla jular ska vara vita! Folk ska kunna fiska färdigrökt ål i Skivarpsån! Ingen ska behöva dö före 120 års ålder! Men en folkomröstning om flyktingar måste formuleras så här: ”Är du för ett rättvist slut på inbördeskriget i Syrien?” Allt annat är bara humbug.

Självklart finns det skurkaktiga fastighetsägare! Och Högeralliansens arbetsmarknadspolitik är en total katastrof! Men då borde väl omröstningen gälla detta istället?

Hur många svenskar får inte sina behov tillgodosedda? Säkerligen en stor majoritet! Fattiga, arbetslösa, sjuka, handikappade och pensionärer har förlorat massivt under de senaste sju åren. ”Medelklassen” ligger pyrt till, eftersom deras skattelättnader betalats av dem själva genom försämringar inom vård och omsorg samt av det sociala skyddsnätet. Bara i skatteparadisen sörplar de rika lugnt på champagnen...

Så om Kommunens Väl egentligen vill diskutera fördelningspolitik, varför då inte folkomrösta om fördelningspolitiken istället?!?

John Andersson, kommunfullmäktigeledamot i Skurup (-)

Eva Lindstedt, kommunfullmäktigeledamot i Skurup (V)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar